Američki ministar domovinske sigurnosti Chad Wolf podnio ostavku

Wolf se pridružio nizu dužnosnika administracije predsjednika Donalda Trumpa koji su dali ostavke.

Wolf je na dužnosti bio 14 mjeseci (EPA)

Američki ministar domovinske sigurnosti Chad Wolf podnio je u ponedjeljak ostavku i time se pridružio nizu dužnosnika administracije predsjednika Donalda Trumpa koji su dali ostavke nakon što su Trumpove pristaše prošle sedmice provalili u zgradu Kongresa.

Vršitelj dužnosti ministra domovinske sigurnosti Chad Wolf u pismu zaposlenicima ministarstva, poslanom u ponedjeljak popodne, naveo je da odlazi zbog “nedavnih događaja” i da je prvobitno namjeravao služiti ministarstvu do kraja Trumpove administracije, izvijestili su Fox News i CNN, a prenosi Hina.

Ostavka dužnosnika

Wolf je na dužnosti bio 14 mjeseci, a  napušta ju u 23:59 sati u ponedjeljak po lokalnom vremenu. Na njegovo mjesto dolazi Peter Gaynor iz Federalne agencije za vanredne situacije, saopćio je ured za medije ministarstva domovinske sigurnosti.

On je posljednji u nizu dužnosnika aktualne administracije koji su podnijeli ostavke nakon napada Trumpovih pristaša na Kongres pri čemu je smrtno stradalo petero ljudi.

Nakon tih nereda, ostavke su uz ostale dale i ministrica obrazovanja Betsy DeVos, ministrica prometa Elaine Chao te Stephanie Grisham, predstojnica ureda “prve dame” Melanie Trump  i bivša sekretarka Bijele kuće za odnose s medijima.

Izvor: Agencije