Ronioci u Indoneziji pokušavaju doći do crne kutije putničkog aviona

Crna kutija se nalazi na području između Lancanga i otoka Laki te su ronioci indonežanske mornarice nastavili potragu na tom području.

U avionu su se u trenutku nesreće nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika (Anadolija)

U Indoneziji, gdje se srušio putnički avion, ronioci mornarice i dalje pokušavaju doći do crne kutije, prenosi Anadolija.

Direktor Nacionalne agencije za traganje i spašavanje (BASARNAS) Bagus Puruhito izjavio je danas da su tokom pretraživanja terena na kojem je pao avion pronašli 37 vreća ostataka aviona i ličnih stvari i dijelove tijela prikupljene u 46 vreća.

Puruhito je rekao da je utvrđeno da se crna kutija nalazi na području između Lancanga i otoka Laki te da su ronioci indonežanske mornarice nastavili potragu na tom području.

Spašvanje sa 53 broda

Zvaničnici su naveli da je nakon DNK testova utvrđen identitet jedne osobe i da se radi o Okky Bismi.

Traženje i spašavanje velikih razmjera u regiji nastavlja se s 53 broda.

Napominjući da se uzrok nesreće može razjasniti ispitivanjem crne kutije, vlasti još nisu dale službenu izjavu u vezi s uzrokom pada aviona.

Ministar Budi Karya Sumadi ranije je izjavio kako je izgubljen kontakt pet minuta nakon polijetanja aviona te da je avion s 50 putnika i 12 članova posade pao između Lakija i Lancang.

Glasnogovornica Ministarstva transporta Adita Irawati kazala je također ranije kako je posljednji kontakt s avionom ostvaren 9. januara u 14:40 po lokalnom vremenu, nakon polijetanja iz Jakarte prema Pontianaku.

Avion se srušio u subotu

Putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air srušio se u subotu u more tokom leta na liniji iz Jakarte ka Pontianaku.

Avion se srušio u more između otoka Laki i Lancang, sjeverno od Jakarte, gdje su spasilačke ekipe pronašle olupine aviona, posmrtne ostatke i prtljag žrtava.

U avionu su se u trenutku nesreće nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece.

Izvor: Agencije