Deseci žrtava eksplozije, potpredsjednik Afganistana izbjegao atentat

Zvaničnici Ministarstva zdravstva Afganistana navode kako su do sada u bolnicu prebačena dva tijela i sedam ranjenih osoba (EPA)
Zvaničnici Ministarstva zdravstva Afganistana navode kako su do sada u bolnicu prebačena dva tijela i sedam ranjenih osoba (EPA)

Najmanje 10 osoba je poginulo, a 15 ih je ranjeno u pokušaju atentata na prvog potpredsjednika Afganistana Amrullaha Saleha koji se dogodio u srijedu rano ujutro u Kabulu, prenose agencije.

Dodaje se kako je Saleh ostao nepovrijeđen, prema informacijama koje je objavio njegov glasnogovornik.

„Danas su neprijatelji Afganistana ponovo pokušali naškoditi Salehu, ali nisu uspjeli u svom zločinačkom cilju i Saleh je izbjegao napad nepovrijeđen“, objavio je glasnogovornik Salehova ureda Razwan Murad putem Facebooka.

U prvim informacijama navodilo se kako su dvije osobe izgubile živote, da bi potom crni bilans porastao na 10.

Ranjeni tjelesni čuvari

Kako navodi Reuters, napad na Salehov konvoj izveden je bombom pokraj puta, a među ranjenima su i neki od njegovih ličnih čuvara.

Sa druge strane, jedan od savjetnika i saradnika Saleha je za agenciju AFP, pod uvjetom da se ne objavljuje njegov identitet, naveo kako je potpredsjednika Afganistana i njegov konvoj napao bombaš samoubica kada je čelnik napustio dom i krenuo na posao.

Zvaničnici Ministarstva zdravstva Afganistana navode kako su do sada u bolnicu prebačena dva tijela i sedam ranjenih osoba, navodi Reuters.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO