Izrael nakon godinu dana porodici predao tijelo ubijene Palestinke

Palestinka je ubijena na vojnom kontrolnom punktu Kalendiya koji se nalazi između okupirane Zapadne obale i Istočnog Jerusalema (EPA)
Palestinka je ubijena na vojnom kontrolnom punktu Kalendiya koji se nalazi između okupirane Zapadne obale i Istočnog Jerusalema (EPA)

Izrael je tek nakon godinu dana porodici predao tijelo Palestinke koja je ubijena na vojnom kontrolnom punktu Kalendiya koji se nalazi između okupirane Zapadne obale i Istočnog Jerusalema, javlja Anadolija.

Selva Hamad, glasnogovornica Inicijative šehidskih porodica, rekla je da je izraelska vlast predala tijelo Palestinke Nayife Keabine (50) njenoj porodici koja živi u Jerihonu na Zapadnoj obali.

Sahrane bez obavijesti porodicama

Istakla je da se kod izraelskih vlasti i dalje nalaze tijela 66 palestinskih mučenika.

Izrael tijela nekih Palestinaca drži u mrtvačnicama, dok su neke sahranili na groblju, a da o tome nisu obavijestili njihovu rodbinu.

Izvor: Agencije


Povezane

Vrhovni sud Izraela donio je odluku o deložiranju doseljenika u jednom naselju na Zapadnoj obali. Sud je odredio rok od tri godine za provedbu iseljenja, tokom kojeg bi izraelska vlada trebala osigurati alternativni smještaj prihvatljiv doseljenicima. Unatoč odluci, Palestincima je i dalje onemogućen pristup njihovoj zemlji. Sudska odluka uslijedila je nakon višegodišnje pravne borbe stanovnika […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO