Avion skliznuo s piste: Poginuli piloti, brojni putnici povrijeđeni

Avion koji je dolazio iz Dubaija skliznuo je sa piste i prepolovio se (EPA)
Avion koji je dolazio iz Dubaija skliznuo je sa piste i prepolovio se (EPA)

Avion s više od 190 putnika iz Dubaija skliznuo je s piste zračne luke Kozhikode u indijskoj Kerali. Prve fotografije s društvenih mreža pokazuju kako se avion prepolovio. Najmanje 16 osoba je poginulo, a 123 je ozlijeđeno. 

Kako su prenijeli lokalni mediji, avion koji je dolazio iz Dubaija skliznuo je sa piste i prepolovio se.

Do nesreće je došlo u trenutku kada je u tom dijelu Indije padala jaka kiša.

Vijest je potvrdio i bivši ministar turizma Alphons Kannanthanam. Na Twitteru je napisao: “Druga tragedija dana u Kerali: Air India Express skliznuo je s piste na Kozhikodeu. Prednji dio aviona odvojio se, piloti su poginuli, a brojni putnici su ozlijeđeni. Svi su evakuirani. Srećom, nije došlo do požara”.

Uprava civilnog zrakoplovstva priopćila je da je “Air India Express AXB1344, B737 sa 191 putnikom i članom posade za vrijeme obilne kiše nakon slijetanja na pistu 10 pao i prepolovio se”.

Povratak iseljenika iz stranih zemalja

Generalni direktor policije Kerale Loknath Behra kazao je: “Prioritet je evakuacija, sigurnost i postupanje s putnicima na avionu”.

Avion Air India Expressa bio je dio inicijative za povratak iseljenika iz stranih zemalja. Za sada nema podataka o žrtvama ili ozlijeđenima, piše India Today.

Također navode kako je riječ o avionu koji prebacuje indijske državljane iz drugih zemalja, gdje su bili blokirani zbog korona virusa.

Lokalne vlasti potvrdile su da se avion nije zapalio prilikom nesreće.

Ovo je druga današnja tragedija, navode iz policije, zbog sezone monsuna. Naime, najmanje 13 osoba je poginulo u klizištu koje se pojavilo u Idukkiju (također područje Kerala) zbog obilnih padavina

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO