Ryanairu prijeti obustava letova u Italiji

Italija je bila prva zemlja u Europi zahvaćena pandemijom (EPA)

Italijanska državna uprava za civilno zrakoplovstvo Enac zaprijetila je u srijedu irskoj kompaniji Ryanair obustavom odobrenja letova u zemlji zbog nepoštivanja sigurnosnih pravila određenih tijekom epidemije korona virusa, prenosi Hina.

Enac je u saopćenju objasnio da je “pisao Ryanairu i istovremeno informirao irske nadležne vlasti o opetovanim kršenjima epidemioloških pravila borbe protiv COVID-a 19 koja su na snazi i odredila ih je italijanska vlada radi zaštite zdravlja putnika”. 

“Ne samo da se ne poštuje obvezan razmak između putnika već se zanemaruju i uvjeti odstupanja od tog pravila”, navodi Enac. 

Preusmjeravanje svih putnika

Enac također naglašava da će, ako se utvrdi novo nepoštivanje sigurnosnih pravila, morati primijeniti odredbe zakona o zračnom prometu i narediti obustavu svih aktivnosti Ryanairovog zračnog prometa na italijanskim nacionalnim aerodromima i tražiti od agencije da osigura preusmjeravanje svih putnika koji već imaju karte.

Italija je bila prva zemlja u Europi zahvaćena pandemijom, tamo je umrlo više od 35.000 oboljelih, ali sada se čini da stanje drži pod kontrolom.

Izvor: Agencije