Biden najavio da će ipak organizirati predizborne skupove

Putovat ću diljem zemlje, gdje će to biti moguće, poštujući sva epidemiološka pravila, rekao je Joe Biden   (EPA)

Kandidat Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Joe Biden najavio je da će nastaviti terensku kampanju u ključnim državama uoči predsjedničkih izbora 3. novembra, odustavši tako od svoje prijašnje namjere da zbog korona virusa prije izbora neće organizirati predizborne skupove.

“Putovat ću diljem zemlje, gdje će to biti moguće, poštujući sva epidemiološka pravila na skupovima radi ograničavanja širenja korona virusa”, kazao je glavni demokratski suparnik na predsjedničkim izborima u novembru i nekadašnji potpredsjednik u mandatu predsjednika Baracka Obame, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

“Jedna od stvari o kojoj razmišljamo je da odem u Wisconsin i Minnesotu, provedem vrijeme u Pennsylvaniji i Arizoni”, dodao je Biden, koji smatra da te države mogle odrediti ishod predsjedničkih izbora.

Trump službeno prihvatio nominaciju

Aktuelni predsjednik SAD-a Donald Trump u petak je službeno prihvatio republikansku nominaciju, postavši tako predsjednički kandidat uoči izbora 3. novembra.

Govoreći na južnom travnjaku Bijele kuće, nije propustio napasti demokratskog suparnika Bidena.

Dok se SAD bori protiv pandemije korona virusa i vala proturasističkih protesta, a nacionalna ispitivanja javnog mnijenja manje od 70 dana prije izbora ga ne favoriziraju, Trump je prihvatio nominaciju svoje stranke na završnoj noći Republikanske nacionalne konvencije.

U govoru je ustvrdio “da bi pobjeda Bidena na izborima samo pogoršala krize koje opsjedaju zemlju i vodila u potpunu anarhiju”.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO