Trumpova savjetnica najavila odlazak iz predsjedničkog tima

Odlazak Kellyanne Conway predstavlja udarac za američkog predsjednika (EPA)

Savjetnica u Bijeloj kući i predstavnica za medije američkog predsjednika Kellyanne Conway saopćila je da će krajem augusta napustiti predsjednički tim, navodeći kao razlog porodične razloge.

Njen odlazak iz Bijele kuće, dva mjeseca prije novembarskih predsjedničkih izbora, podudarit će se s najdelikatnijim periodom za Donalda Trumpa, koji je u kampanji za novi mandat u Bijeloj kući i nada se reizboru, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Odlazak Kellyanne Conway je udarac za predsjednika, jer ga napušta jedna od najstrastvenijih predstavnica Bijele kuće za odnose s medijima i odana saradnica, koja je bez rezerve zastupala njegovu politiku i branila njegove političke odluke.

Suprug protiv Trumpa

Njene kratke, koncizne, oštre i redovne konferencije za novinare pomogle su da se zaustavi rapidno osipanje podrške američkom predsjedniku tokom epidemije korona virusa.

George Conway, suprug savjetnice Kellyanne Conway, konzeravativni advokat i suosnivač pokreta Lincoln Project, koji se protivi Trumpu i njegovim politikama, nedavno je otkrio da se povlači iz projekta protiv Trumpa, jer ne želi biti u sukobu sa suprugom i kćerkom.

Američki predsjednik je svojevremeno Geogrea Conwaya nazvao “galamdžijom” i “paklenim suprugom”, na šta je dobio odgovor da je “mentalno nesposoban za predsjednika SAD-a”.

Izvor: Agencije