Slovenija i Velika Britanija stavile Hrvatsku na ‘crvenu listu’

Putnici iz Hrvatske koji dolaze u Veliku Britaniju morat će u samoizolaciju na 14 dana, objavio je u četvrtak britanski ministar saobraćaja Grant Shapps.

Uz Hrvatsku, na popis su dodani Austrija i Trinidad i Tobago, dok je sa popisa skinut Portugal, nakon što je broj novozaraženih u toj zemlji počeo padati, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

“Putnici koji dolaze u Veliku Britaniju iz Hrvatske, Austrije i Trinidada i Tobaga sada će morati u samoizolaciju na 14 dana”, tvitao je Shapps.

Dodao je da mjera stupa na snagu u 4:00 sata u subotu.

Ranije u četvrtak Njemačka je izdala upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom.

Osobe koje se u Njemačku vraćaju iz ovih područja dužne su nakon povratka podvrgnuti se testu na COVID-19, a vrijeme koje provedu čekajući na rezultat su dužne provesti u samoizolaciji.

Takvu je odluku ranije donijela i Austrija, ali za cijelu Hrvatsku.

Stigla službena odluka iz Slovenije

Slovenija je u četvrtak također donijela odluku da Hrvatsku stavi na “crvenu” listu epidemiološki nesigurnih zemalja, zbog sve većeg broja zaraženih korona virusom, rečeno je nakon sjednice Vlade.

Slovencima koji se nalaze na odmoru u Hrvatskoj rok za povratak bit će ponedjeljak, 24. augusta, rekao je glasnogovornik Vlade Jelko Kacin novinarima.

Kacin je taj potez najavio još u srijedu, ocijenivši stanje u Hrvatskoj dramatičnim.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

U Hrvatskoj je korona virusom zaraženo 255 osoba. Najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 75. Veliki je broj oboljelih i u Zagrebu, 44. Hrvatska vlada održala je prvu sjednicu nakon ljetne pauze. Andrej Plenković je otvoreno rekao da je njegova vlada preuzela određeni rizik uz očekivani rast broja zaraženih kako bi se turizmom ostvario ekonomski rast. Zbog […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO