Disney ugasio brend ‘20th Century Fox’

Disney je ranije saopćio da je izbrisao 'Fox' jer bi moglo biti zbunjujuće (EPA)
Disney je ranije saopćio da je izbrisao 'Fox' jer bi moglo biti zbunjujuće (EPA)

20th Century Fox, jedan od najpoznatijih brendova u historiji filmske TV industrije, više ne postoji, jer je vlasnik, kompanija Walt Disney, objavio da će se od danas zvati samo – 20th Television.

Potez je uslijedio nakon što je Disney izbacio naziv Fox iz svih svojih 20th Century Fox filmova još u januaru, prenosi Tanjug. Inače, Disney je prošle godine zaključio ugovor vrijedan 71 milijardu dolara i kupio imovinu kompanije Fox.

“Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su riječi 20th Television postavljene iznad reflektora, ostaće isti samo što neće biti riječi ‘century’ i ‘fox’.. Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za ABC Signature, 20th Television i Touchstone Television i istovremeno odaju počast njihovoj bogatoj historiji i stvaralačkoj snazi kompanije Walt Disney”, kazao je predsjednik televizijskih studija  Craig Hunegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni.

Preimenovanje drugih TV studija

Stariji naslovi, koji su već emitirani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Disney je ranije saopćio da je izbrisao “Fox” jer bi moglo biti zbunjujuće – naime, preostala imovina Foxa, kao što su Fox EntertainmentFox Sports i Fox News, dio su korporacije Fox koja nema nikakve veze s Disneyem.

Disney će preimenovati i druge TV studije, te će ABC Studios i ABC Signature Studios postati ABC Signature, a Fox 21 – Touchstone TV.

20th Century Fox nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century Pictures i Fox Films.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Hollywooda poput Ratovi zvijezda, Umri muškiSam u kući, ali i serije među kojima su i Simpsonovi.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO