Premijer Netanyahu na meti umjetnika u Tel Avivu

Instalacija koja je postavljena u centru Tel Aviva predstavlja nastavak ljetnjih protesta protiv izraelskog premijera (Reuters)

Građani Tel Aviva imali su priliku da vide umjetničku instalaciju koja predstavlja prepun sto na Tajnoj večeri za kojim sam sjedi premijer Benjamin Netanyahu u prirodnoj veličini i gosti se.

Instalacija koja je postavljena na Rabinovom trgu u centru Tel Aviva predstavlja nastavak ljetnjih protesta protiv izraelskog premijera, na kojima su hiljade nezadovoljnih građana zahtijevale njegovu ostavku zbog lošeg liderstva i ekonomske krize produbljene epidemijom korona virusa, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Kritika izraelske vlasti

Netanyahu je na instalaciji predstavljen kao kompulsivni hedonista koji je izgubio svaki realan kontakt sa građanima i njihovim potrebama.

Autor ove instalacije, umjetnik iz Tel Aviva Itay Zalait, je u intervjuu objasnio da je instalacija urađena od plastičnih materijala, ofarbana u žive boje i da simbolizuje “Tajnu večeru za izraelsku demokratiju”.

Ovo nije prva umjetnička instalacija Itaya Zalaita kojom kritikuje izraelski establišment.

Izvor: Agencije


Povezane

Hiljade Izraelaca izašli su na ulice Zapadnog Jerusalema pozivajući premijera Benjamina Netanyahua da odstupi. U posljednjih nekoliko dana protesta 34 osobe su uhapšene ispred Parlamenta. Netanyahu se suočava sa sve većom kritikom zbog toga što je i dalje na vlasti, unatoč optužbama za korupciju. Optužuju ga i za loše upravljanje za vrijeme pandemije korona virusa.

Published On 22 Jul 2020
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO