Avijacijska grupa upozorava na čekanje na aerodromima

Putnici, Aerodrom, Korona virus
Uputstva uključuju nošenje maski i stajanje na udaljenosti od barem jednog metra (EPA)

Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije korona virusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih zračnih luka.

“U velikim zračnim lukama s malim volumenom prometa putnici neće trebati dolaziti ranije u zračnu luku zbog socijalne distance”, rekla je novinarima Angela Gittens, glavna ravnateljica Međunarodne udruge zračnih luka (ACI).

“U manjoj zračnoj luci ili u zračnoj luci u kojoj se stvaraju gužve bit će potreban dodatni sat, ili čak dva sata”, kazala je ona, prenosi Hina.

Maske i distanca od najmanje jedan metar

Agencija za zračni promet Ujedinjenih naroda objavila je upute za zrakoplovne kompanije, zračne luke i zemlje kako bi se prihvatio jedinstven pristup vezan uz letenje tijekom pandemije korona virusa.

Upute, koje je ovih dana prihvatila Organizacija civilnog zrakoplovstva (ICAO), uključuju nošenje maski i stajanje na udaljenosti od barem jednog metra.

Upute, koje je podržala zrakoplovna industrija, odnose se na trenutačnu mješavinu pravila koja su na snazi uslijed pandemije korona virusa, zbog čega je zračno putovanje drugačije u gotovo svakoj zemlji.

Zrakoplovni stručnjaci rekli su da će jedinstven set sigurnosnih praksi biti od pomoći kako bi se vratilo povjerenje putnika.

Promjene kako se bude mijenjala pandemija

“Upute se moraju početi primjenjivati brzo”, rekao je Alexandre de Juniac, direktor Međunarodne udruge zračnog prometa (IATA), tijekom online konferencije za medije.

Philippe Bertoux, predstavnika ICAO-a iz Francuske, koji je predvodio radnu skupinu, kazao je da će se članovi nastaviti nalaziti i predlagati promjene kako se pandemija bude mijenjala.

“Postojat će i dodatak uputama”, rekao je Bertoux.

“Trenutačne upute živ su dokument, koji će se nastaviti mijenjati”, kazao je on.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO