Propust pilota i kontrole leta uzrok pada aviona u Karachiju

U nesreći u Karachiju poginulo je 97 osoba (EPA)

Istraga povodom pada aviona u Pakistanu, koji se dogodio prošlog mjeseca, a u kojem je 97 ljudi izgubilo život, pokazala je da piloti i kontrola zračnog saobraćaja nisu ispoštovali niz procedura, saopštili su zvaničnici.

Predstavljajući rezultate preliminarne istrage pred skupštinom, ministar avijacije saopštio je da piloti nisu bili dovoljno fokusirani zbog pandemije korona virusa, iako je avion bio u potpunosti ispravan, prenio je Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Avion Airbus A320 kompanije Pakistan International Airlines srušio se prošlog mjeseca u Karachiju prilikom drugog pokušaja sletijanja, kada je poginulo 97 od 99 putnika i članova posade.

Prijavio otkazivanje motora

Ministar civilne avijacije Ghulam Sarwar Khan rekao je novinarima da su motori aviona dotakli tlo tri puta pri prvom pokušaju slijetanja.

Ubrzo nakon što su motori zastrugali pistom u prvom propalom pokušaju slijetanja, pilot je prijavio probleme u održavanju visine, a onda je rekao da su oba motora otkazala.

Izvor: Agencije


Povezane

Istražitelji su izašli na mjesto pada pakistanskog aviona u Karachiju nakon jučerašnje nesreće. Poginulo je najmanje 97 osoba. Dvije osobe su preživjele, a spasioci pretražuju ruševine u potrazi za ostalim preživjelim. Avion je netom prije slijetanja pao u naseljenom dijelu Karachija.

Published On 23 May 2020
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO