Dvojica policajaca optužena za Floydovo ubistvo na uslovnoj slobodi

Policajci Kueng i Lane su osumnjičeni za pomaganje i podsticanje na ubistvo (EPA)

Dvojica bivša policajca, od četvorice kojima se sudi za slučaj ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda, puštena su iz zatvora nakon što im je plaćena jamčevina.

Thomas Lane i J. Alexander Kueng na uvjetnoj su slobodi, a to uključuje zabranu rada u području sigurnosti i zakona, zabranu kontakta s obitelji ubijenog Floyda, kao i zabranu napuštanja Minnesote.

Njih dvojica će biti pod nadzorom policije i morat će predati oružje i dozvole za držanje oružja koje posjeduju, prenosi Tanjug, pozivajući se na CNN.

Lokalni mediji naveli su da je novac za jamčevine (po 750.000 dolara za svakog od njih) prikupljen uglavnom na internetu putem PayPal donacija, odnosno uplata na internetsku stranicu otvorenu za prikupljanje sredstava za njihovo puštanje iz pritvora.

Pomaganje i podsticanje za ubistvo

Kueng i Lane su osumnjičeni za pomaganje i poticanje na ubojstvo, kao i njihov kolega Tou Thao, dok se Derek Chauvin tereti za ubojstvo bez predumišljaja, odnosno ubojstvo drugog stupnja.

Sva četvorica su otpuštena iz policije nakon što je Floyd preminuo.

Chauvinu je izrečena jamčevina u iznosu od 1,25 miliona dolara, a Kuengu i Thaou po 750.000 dolara, kao i Laneu.

Policajac Derek Chauvin je u Minneapolisu nasilno priveo Afroamerikanca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom gotovo devet minuta pritiskao vrat, nedugo nakon toga je Floyd preminuo, pa su izbili prosvjedi diljem SAD-a.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO