Turska Superliga nastavlja se 12. juna

Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas i Trabzonspor najavili su da će ove sedmice nastaviti s treninzima (EPA)
Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas i Trabzonspor najavili su da će ove sedmice nastaviti s treninzima (EPA)

Takmičenje u turskim nogometnim ligama nastavit će se tokom ljeta, a najjača liga, Superliga, trebala bi ponovo početi 12. juna, objavio je u srijedu Nogometni savez Turske (TFF).

“Zasad smo odlučili ponovo pokrenuti nogometne lige, koje su ranije suspendirane zbog korona virusa, poput Superlige, Prve, Druge, Treće i amaterske lige u sedmici 12, 13. i 14. juna”, rekao je Nihat Ozdemir, predsjednik TFF-a, dodajući da su napravili mapu puta uzimajući u obzir sve uvjete.

Kazao je da Savez sada ima drugačije scenarije kako da se nosi s pandemijom korona virusa, a da nogometni akteri ne bi bili oštećeni, prenosi Anadolija.

Ozdemir je rekao da će se Savez obavijestiti Ministarstvo zdravstva Turske da se utakmice igraju prema novom rasporedu i dodao da će to ministarstvo, zajedno s Turskim naučnim komitetom, utvrditi uvjete pod kojima je to moguće realizirati.

Naglasio je da će se utakmice turskih liga igrati bez prisustva publike.

Rekao je i da je cilj da se u Turskoj završi nogometna sezona 2019/20. uz podršku svih javnih službi.

Šampiona odlučiti na terenu

Izrazio je nadu da će se nogometna takmičenja završiti do kraja jula te da će osvajači šampionskih pehara biti odlučeni na terenu.

Također se nada da će Olimpijski stadion “Ataturk” u Istanbulu biti domaćin finala Lige prvaka u augustu ove godine, kako je ranije predviđeno.

U martu je Izvršni odbor Evropske nogometne asocijacije (UEFA) odgodio tri evropska finala, uključujući i završni duel Lige prvaka, kao odgovor na globalnu pandemiju korona virusa.

Finale Lige prvaka prvobitno je bilo zakazano za maj, ali su sva UEFA-ina takmičenja suspendirana.

Sportski događaji širom Turske suspendirani su 19. marta kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, koji je odnio gotovo 258.000 života širom svijeta.

Turski superligaši Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas i Trabzonspor najavili su da će ove sedmice nastaviti s treninzima.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO