Putinova popularnost rekordno niska

Samo 12 posto osoba između 18 i 24 godine odobrava Putinovo djelovanje, pokazuje istraživanje (EPA)
Samo 12 posto osoba između 18 i 24 godine odobrava Putinovo djelovanje, pokazuje istraživanje (EPA)

Postotak Rusa koji odobravaju rad predsjednika Vladimira Putina pao je na dosad najnižih 59 posto, objavila je u srijedu agencija za istraživanje javnog mišljenja Levada Centar.

Putin je i dalje popularan među onima koji imaju “malo šansi da poboljšaju svoj život”, kao što su starija populacija i dio ruralnog stanovništva, objavila je u saopćenju agencija, prenosi Hina, pozivajući se na agenciju dpa.

Samo 12 posto osoba između 18 i 24 godine odobrava Putinovo djelovanje, dodaje se.

Raste nezadovoljstvo državom 

Anketa je provedena prošlog mjeseca u doba kada su brojke zaraženih i umrlih od korona virusa u Rusiji počele premašivati one iz Kine.

Raste i nezadovoljstvo državom među onima koji “nisu primili očekivanu pomoć u rastućoj ekonomskoj krizi”, pokazuju rezultati ankete.

U srijedu je Rusija četvrti dan zaredom zabilježila više od 10.000 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Od bolesti COVID-19 dosad je u toj zemlji umrlo 1.537 osoba.

Izvor: Agencije


Povezane

Na evropskom kontinentu, zemlja s najvećim dnevnim porastom broja zaraženih korona virusom sada je Rusija.  Španija i dalje ima najveći ukupan broj zaraženih. Zbog svakodnevnog smanjenja novih slučajeva, ta zemlja je ublažila restrikcije i omogućila izlaske i trening na otvorenom. Restriktivne mjere znatno je ublažila i Austrija.   

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO