Video: Požar zahvatio čuvenu luku u San Franciscu

Vatrogasna služba San Francisca borila se s velikim požarom u luci Fisherman's Wharfu, poznatom turističkom odredištu u tom kalifornijskom gradu, a historijski brod koji se tamo nalazi prošao je neoštećen.

Požar je izbio u skladištu u historijskoj luci, gdje se nalazi američki vojni brod iz Drugog svjetskog rata Jeremiah O'Brien, navodi služba za javnost vatrogasaca San Francisca, prenosi Hina.

Požar je ugašen, a brod O'Brien nije oštećen. Turistička stranica Fisherman's Wharfa objavila je da je potpuno operativan brod iz Drugoga svjetskog rata, “posljednji nepromijenjeni” ratni brod i “živi muzej”.

Uzrok požara

Vatrogasna jedinica San Francisca saopćila je da nema smrtnih slučajeva niti ozbiljnih ozljeda. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen, ali je u dobrom stanju.

Uzrok požara nije poznat i istražuje se. Vatra je zahvatile zgrade tri kompanije, a luka je znatno oštećena. Na snimkama se izdaleka vidi stup dima koji se uzdiže iz plamena.

Luka San Francisco putem Twittera zahvalila je vatrogasnoj službi napisavši: “Zahvalni smo hrabrim vatrogascima i ekipama za reagiranje u hitnim situacijama na obuzdavanju vatre, zaštiti naše rive i spašavanju ratnog broda Jeremiah O'Briena”.

Izvor: Agencije