New York Times ispunio naslovnicu imenima umrlih

Autor navodi da je postojao znak upozorenja na pandemiju kada je izbila epidemija SARS-a krajem 2002. godine (EPA)
Autor navodi da je postojao znak upozorenja na pandemiju kada je izbila epidemija SARS-a krajem 2002. godine (EPA)

List The New York Times (NYT) ispunio je naslovnicu nedjeljnog izdanja imenima ljudi koji su umrli od korona virusa. 

Svi uobičajeni tekstovi, fotografije i crteži zamijenjeni su popisom imena i izvadaka osmrtnica u znak sjećanja na umrle dok se SAD približava “mračnoj prekretnici” od 100.000 žrtava korona virusa, prenosi agencija Hina.

Pomoćnica grafičkog urednika Simone Landon rekla je da su ona i njezini kolege shvatili da i među “njima samima kao i u široj javnosti postoji mali umor od podataka”.

Popis od skoro 1.000 imena

Stranicu je sastavio novinar koji je putem mrežnih izvora pregledavao osmrtnice i obavijesti o smrti te sastavio popis od gotovo 1.000 imena, navodi se u toj najavi u subotu.

Kratki odlomci preneseni iz osmrtnica te navedeni na naslovnici daju osjećaj “jedinstvenosti svakog izgubljenog života”, uključujući “Alan Lund, 81, Washington, dirigent s najčudesnijim uhom” i “Theresa Elloie, 63, New Orleans, poznata po izradi cvjetnog nakita”.

SAD ima 1,6 milijuna slučajeva zaraze korona virusom, prema Sveučilištu Johns Hopkins.

Trenutačno SAD ima najviši broj smrtnih ishoda povezanih s korona virusom na svijetu.

New York najteže pogođen

U državi New York, američkoj državi najteže pogođenoj pandemijom, više je od 360.000 potvrđenih slučajeva i blizu 29.000 umrlih.

Međutim, guverner Andrew Cuomo u subotu je objavio da postoje znakovi napretka, a država je prijavila najniži broj umrlih u proteklim tjednima.

Sa 84 smrtna ishoda, petak označava prvi dan od ožujka u kojemu je dnevni broj umrlih pao na dvoznamenkaste brojke, prenosi Hina.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO