Independent: Šta bi se dogodilo da se Trump zarazi korona virusom?

'Trump ima 73 godine, višak kilograma, malo vježba i pati od srčanih problema, a ni njegova ishrana nije baš tako zdrava', piše autor (Reuters)
'Trump ima 73 godine, višak kilograma, malo vježba i pati od srčanih problema, a ni njegova ishrana nije baš tako zdrava', piše autor (Reuters)

Korona virus prijetnja je za američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji u junu treba napuniti 74 godine.

Također, predsjednik ima višak kilograma, malo vježba i pati od srčanih problema, a ni njegova ishrana nije baš tako zdrava, prema nalazima bivšeg vodećeg ljekara iz Bijele kuće Ronnyja Jacksona, navodi se u članku u britanskom listu Independent.

Autor teksta John T. Bennett rekao je da, prema mišljenju niza zdravstvenih stručnjaka, uključujući i neke od vodećih na polju zaraznih bolesti, svi spomenuti atributi izlažu Trumpa velikom riziku ako se zarazi korona virusom.

“Uskoro bismo mogli znati šta će se dogoditi ako se Trump zaista inficira virusom”, dodao je autor, napominjući da su glasnogovornica američkog potpredsjednika Mikea Pencea i vojnik koji radi u Bijeloj kući zaraženi virusom, a oboje su bili u Zapadnom krilu posljednjih sedmica.

Samo jedna logična završnica

Zaposlenici Bijele kuće odbili su priznati da postoje bilo kakvi vanredni planovi, koji bi eventualno bili pohranjeni među tajnim dokumentima, ako ih uopće ima. Jedan izvor izjavio je da bi bilo neodgovorno raspravljati o toj temi javno. Međutim, narod ima pravo znati je li više rukovodstvo isplaniralo rješenja za te užasne scenarije, tvrdi autor.

Prema Bennettovom mišljenju, Trump će dobiti najkvalitetniju medicinsku njegu u slučaju zaraze korona virusom. Imajući u vidu da bi njegova zaraza mogla izazvati stanje pripravnosti, vjerovatno će biti uspostavljeni kontakti s ministrima, višim pomoćnicima i zakonodavcima Republikanske stranke, prijateljima i drugim svjetskim čelnicima.

Nakon mnogo razmišljanja i nakon razmatranja Trumpovog arogantnog stava prema izbijanju korona virusa, postoji samo jedna logična završnica za Trumpa. Treba li ga bivši potpredsjednik Joe Biden pobijediti na dan izbora umjesto da se zarazi virusom?

Bennett poziva čitaoce da zamisle Trumpa u karantinu dok pregledava podatke anketa koji pokazuju da prati Bidenov napredak na nivou države i u svakoj saveznoj državi.

Također, postavlja pitanje šta bi uopće moglo zaustaviti glavnog predsjedničkog kandidata koji je zaražen i podvrgnut liječenju da preduzme odlučan korak i optuži Kinu ne samo za “napad” na Sjedinjene Američke Države nego i za “napad” na predsjednika te države?

‘Pretvara istinu u laž’

Trump je ranije izjavio da kineski zvaničnici preferiraju pobjedu Bidena na izborima, a također je retvitovao post s jednog od naloga svoje izborne kampanje od 29. aprila gdje optužuje Bidena da desetljećima pomaže Kini.

“Trump je spretan u poigravanju istinom, pretvara je u laž i ustrajava na tome. Ne može vladati ili voditi stvari, ali sigurno može iskriviti činjenice i učiniti da laž zvuči uvjerljivo”, citirao je autor izjave bivšeg službenika Bijele kuće.

Autor zaključuje da niko ne igra ulogu žrtve bolje od Trumpa. O tome svjedoče njegove nesmotrene reakcije na negativno medijsko izvještavanje i teška pitanja koja postavljaju novinari.

Kako bi predstavio scenarij onoga što će Trump raditi u periodu zaraze virusom, kaže da se treba prisjetiti posljednjih pet dana. U petak ujutro obavio bi svoj posljednji intervju za Fox & Friends, zatim bi u nedjelju bio prisutan na Twitteru i postavio bi više od 100 objava.

U ponedjeljak poslijepodne sudjelovao bi na konferenciji za novinare i istog dana ponovo objavljivao tvitove.

Izvor: Independent 


Više iz rubrike Svijet
POPULARNO