Anketa: Opada podrška Trumpu, osam posto prednosti za Bidena

Trumpova ocjena odobravanja pala je za četiri poena- na 41 posto (EPA)
Trumpova ocjena odobravanja pala je za četiri poena- na 41 posto (EPA)

Amerikanci su u proteklih mjesec dana, kako se produbljava kriza oko korona virusa, postali kritičniji prema Trumpu, pokazuje posljednja anketa, piše Al Jazeera English.

Anketa, koju su proveli Ipsos Reuters, pokazuje da 56 posto ispitanih sada ne odobrava Trumpa, pet posto više nego na sličnoj anketi sredinom aprila.

Njegova ocjena odobravanja pala je za četiri procenta – na 41 posto.

Više d 82.000 žrtava COVID-19

Anketom je, također, ustanovljeno da bi 46 posto registriranih glasača podržalo demokratskog kandidata za predsjednika Joea Bidena na izborima najavljenim za novembar, dok bi 38 posto glasalo za Trumpa.

Prema posljednjim podacima Univerziteta “Johns Hopkins”,  do sada je više od 1,3 miliona Amerikanaca zaraženo novim korona virusom, a umrlo ih je više d 82.000.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Socijalizam je odavno omražena riječ u američkoj politici, a Donald Trump sve je češće koristi u verbalnim napadima dok se priprema za kampanju za izbore 2020. Tvrdi da njegovi protivnici, demokrati, žele pretvoriti SAD u ljevičarsku državu. No, čini se da su mnoge ideje koje republikanci s prezirom nazivaju socijalističkima sve popularnije među glasačima. 

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO