Jedan od komandanata Hezbollaha ubijen u Libanu

Hezbollah nije dao zvaničan komentar o ubistvu (Al Jazeera)

Jedan od komandanata grupe Hezbollah ubijen je na jugu Libana, a istraga je u toku, saopštili su danas libanski zvaničnici zaduženi za sigurnost.

Kako javlja Tanjug, pozivajući se na AP, nepoznati napadači usmrtili su Muhammada Alija Yunisa hicima iz vatrenog oružja i hladnim oružjem, a njegovo tijelo pronađeno je sinoć u bilizini grada Nabatieh.

Yunes je pogođen u grudi sa četiri metka, a hladnim oružjem je uboden najmanje dva puta.

Motiv ubistva za sada nije poznat, rekli su zvaničnici, koji su zahtijevali da ostanu anonimni.

Pritvoren jedan osumnjičeni

Libanska nacionalna novinska agencija saopštila je da je nedugo poslije ubistva sinoć pritvoren jedan osumnjičeni, a u izvještaju iranske poluzvanične novinske agencije Fars, Yunes je označen kao jedan od komandanata Hezbollaha, organizacije koju podržava Teheran.

Prema tom izvještaju, Yunes je učestvovao u misijama u oblasti kontrašpijunaže, a Fars je također objavio fotografiju na kojoj je navodno prikazan Yunes kako leži mrtav pored svog automobila, u plavim farmerkama i okrvavljenoj bijeloj košulji.

Kako navodi AP, Hezbollah nije dao zvaničan komentar o ubistvu, ali je, ne navodeći druge detalje, jedan izvor u toj organizaciji potvrdio da je Yunes bio njen član.

Izvor: Agencije