Trump neće poštovati preporuku o zaštitnim maskama

Trump kaže da ne može sebe da zamisli sa maskom na licu dok iz Ovalnog kabineta Bijele kuće razgovara sa svjetskim liderima (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump objavio je novu preporuku federalnih zdravstvenih vlasti da građani nose maske na javnim mjestima i istovremeno izjavio da on tu preporuku neće poštovati!

 “Ja sam izabrao da da to ne učinim” rekao je Trump povodom nove preporuke Centra za kontrolu i prevenciju bolesti SAD-a kojom se građanima, a posebno onima iz oblasti koje su najviše zahvaćene korona virusom, da nose priručne maska na javnim mjestima kao što su šalovi, nemedicinske maske i slično, prenosi Beta.

Trumpova odluka

Kako ističe agencija AP, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država je samog sebe izuzeo od mjere koju donosi njegova administracija, rekavši da ne može sebe da zamisli sa maskom na licu dok iz Ovalnog kabineta Bijele kuće razgovara sa svjetskim liderima.

“To je preporuka, oni to preporučuju. Ja jednostavno neću da je nosim”, prenosi agencija riječi predsjednika SAD-a.

Novo uputstvo ima za cilj da spriječi naglu navalu na kupovinu hirurških maski koje su, kako ističu federalni funkcioneri potrebne onima koji su u prvoj liniji borbe protiv širenja korona virusa. 

Preporuka ukazuje da postoji veliki broj mogućnosti da se građani zaštite maskama iz kućne radinosti.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO