Clinton podržala Bidena u utrci za Bijelu kuću

Joe Biden je zahvalio Hillary Clinton na podršci koju mu je javno pružila (EPA)

Hillary Clinton je objavila kako podržava demokratskog kandidata Joea Bidena na predsjedničkim izborima 3. novembra, uputivši ujedno kritiku aktuelnom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu.

“Želim se pridružiti svima koji vas podržavaju kako biste postali naš predsjednik”, rekla je bivša državna tajnica, koja je na predsjedničkim izborima 2016. godine poražena od republikanskog milijardera, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

“Pomislite samo kako bi bilo da imamo predsjednika koji ne samo da bi slušao nauku i dao prednost činjenicama, a ne izmišljotinama, nego bi nas ujedinio, pokazao suosjećanje i pažnju kakvi su nam potrebni od našeg predsjednika, za što je Joe Biden primjer”, dodala je tokom okruglog stola koji je održan videovezom i prenošen preko interneta.

“Pomislite kako ti bilo da imamo pravog predsjednika, a ne tek nekog ko ga glumi na televiziji.”

U interesu američke vrijednosti

“Voljela bih da Vi sada budete predsjednik”, rekla je, obraćajući se svom “prijatelju Joeu Bidenu”.

Biden je bio potpredsjednik Baracka Obame (2009-017), dok je Hillary Clinton bila američka državna tajnica i tokom njene predsjedničke kampanje.

“Jedva čekam da to postane, učinimo li sve da podržimo takvu vrstu ljudi koje bi htjeli vidjeti u Bijeloj kući kako bi ukinuli prezir ne samo američkih vrijednosti, nego i američkih institucija, vladavine prava i toliko drugih stvari koje su posrijedi, zbog njenog sadašnjeg stanara”, istakla je govoreći ponovo o Trumpu.

Biden joj je zahvalio na podršci koju mu je javno pružila prilikom okruglog stola o utjecaju korona virusa na žene.

Izvor: Agencije