EU: I u zračnom saobraćaju će trebati socijalno distanciranje

Aerodrom, Putnici
Delta Air Lines je upozorila da će oporavak biti složen i da će zavisiti o osjećaju sigurnosti putnika (EPA)

Europska komisija će idućeg mjeseca predstaviti paket pravila za sigurno ponovno putovanje zrakoplovima, kada se ukinu mjere protiv širenja bolesti Covid-19, uključujući socijalno distanciranje u zračnim lukama, dok su neke zrakoplovne tvrtke iz SAD-a uvele svoje zaštitne mjere.

Europska povjerenica za promet Adina Valean je rekla da se među tim mjerama razmatra nošenje maske te dezinfekcija zrakoplova i zračnih luka.

“Sve to treba biti dio tih smjernica i vjerojatno ćemo sredinom svibnja iznijeti ovu strategiju na kojoj radimo”, poručila je ona na Twitteru, prenosi Hina.

Oporavak ovisi o osjećaju sigurnosti

Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA), koja procjenjuje da bi kriza mogla zrakoplovne kompanije koštati do 314 milijardi dolara, ocijenila je da će vraćanje potražnje za njihovim uslugama ovisiti o mjerama poput kontrola i testiranja.

Delta Air Lines, prva američka zrakoplovna tvrtka koja je objavila kvartalne rezultate, upozorila je da će oporavak biti složen i da će ovisiti o osjećaju sigurnosti putnika.

“Kada pitate ljude što je najvažnije kako bi ih se navelo da ponovno počnu putovati, kažu da će to biti osjećaj da su sigurni”, rekao je čelnik Delte Ed Bastian.

Još se ne zna hoće li regulatorna tijela u SAD-u uvesti opće mjere za sektor putničkog zrakoplovstva, rekao je Bastian.

Izvor: Agencije


Povezane

Airbus smanjuje proizvodnju jer potražnja i za avionima i za putovanjima po svijetu strmoglavo opada zbog pandemije korona virusa.

Published On 09 Apr 2020
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO