Američki general: Raketne probe S. Koreje nisu nam prijetnja

Krstareće rakete letjele su najmanje150 kilometara (EPA)

Načelnik Generalštaba američke vojske general Mark Milley izjavio je da nedavne probe raketa srednjeg dometa, koje je izvela Sjeverna Koreja, ne predstavljaju posebnu prijetnju za SAD, javio je Reuters.

“Ne mislim da je naročito provokativno ili prijeteće po nas ono što se dogodilo. To je možda povezano sa nekim proslavama u Sjevernoj Koreji”, rekao je Milley dodajući da ne misli da je riječ o “namjernoj provokaciji”.

On je istakao da ispaljeni projektili nisu bili naročito veliki.

Sjeverna Koreja ispalila je prethodno više protivbrodskih krstarećih raketa kratkog dometa u Istočno more, objavila je južnokorejska državna agencija Yonhap, citirajući komandu južnokorejskih združenih snaga (JCS).

Borbeni avioni

Krstareće rakete letjele su oko 150 kilometara, naveo je JCS i dodao kako se čini da su u vojnim vježbama učestvovali i borbeni avioni, prenosi Hina, pozivajući se na agenciju dpa.

Službenik južnokorejske vojske, koji je želio ostati anoniman, rekao je kako je Sjeverna Koreja podigla nekoliko borbenih aviona nakon što je u utorak rano ujutro izvela testiranje krstarećih raketa, prenosi Anadolija.

Dodao je da su sjevernokorejski borbeni avioni ispalili neodređeni broj raketa zrak-zemlja prema istočnim vodama Sjeverne Koreje.

Izvor: Agencije