Zaharova: Turska je odgovorna za kampanju protiv Rusije

Dogovor o koridoru dio je dogovora o primirju koji su postigli Turska i Rusija
Dogovor o koridoru dio je dogovora o primirju koji su postigli Turska i Rusija

Prijetnje predstavnicima ruske diplomatske misije u Ankari su nezakonite, a odgovornost za informacijsku kampanju protiv ruskog veleposlanika leži na Turskoj, izjavila je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Ruski veleposlanik u Turskoj Aleksej Jerhov izjavio je ranije da je, zbog eskalacije situacije u Siriji, zavladalo “ludilo” na društvenim mrežama, zbog čega i on osobno dobija pretnje.

Zaharova je u intervjuu za televiziju Rusija 24 rekla da je svaka manifestacija agresije i prijetnje, bilo to na društvenim mrežama ili tijekom prosvjeda ispred diplomatskog odjela, nezakonita, prenosi Tanjug ruske medije.

‘Izrežirana situacija’

“Zbog toga bi snage koje su se bavile tim agresivnim parolama i izravnom informacijskom kampanjom trebale shvatiti da odgovornost i za tijek te informacione kampanje i za njezine posljedice leži na Turskoj”, kazala je Zaharova.

Prema njezinim riječima, u danoj situaciji se može govoriti o planiranoj kampanji.

“Ne mogu točno reći tko je stajao iza toga, ali imam osjećaj da je to izrežirana situacija. Važno je imati u vidu, i ovim putem apeliram na Ankaru, da je to vrlo opasna tendencija. Lako je potaknuti, ali teško umiriti”, rekla je Zaharova.

Podsjetila i na tragičnu situaciju iz 2016. godine, kada je ubijen ruski veleposlanik u Turskoj Andrej Karlov, istaknuvši da još nije donesena sudska presuda.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO