Twitter će zaustaviti neprimjereno oglašavanje o korona virusu

Twitter saopštio da će zaustaviti svaki pokušaj oglašivača da koriste epidemiju korona virusa za slanje neprimjerenih reklama svojim korisnicima (EPA)
Twitter saopštio da će zaustaviti svaki pokušaj oglašivača da koriste epidemiju korona virusa za slanje neprimjerenih reklama svojim korisnicima (EPA)

Kompanija Twitter saopštila je danas da će zaustaviti svaki pokušaj oglašivača da koriste epidemiju korona virusa za slanje neprimjerenih reklama svojim korisnicima, prenosi Tanjug.

Vladinim tijelima koja žele da šire informacije o javnom zdravstvu biće dozvoljeno da promovišu oglase vezane za epidemiju, objavio je Twitter, prenio je Reuters.

I kompanija Facebook je saopštila da će besplatno emitovati reklame Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) najavio je ranije Mark Zuckerberg, osnivač i vlasnik kompanije.

“Daćemo SZO onoliko reklamnog prostora koliko im je potrebno, zajedno sa drugom korisnom podrškom”, rekao je Zuckerberg.

Sadržaji o teoriji zavjere

Korisnicima koji će tražiti postove o virusu, izlaziće pop-ap informacije koje će ih voditi ka sajtu SZO ili lokalnim zdravstvenim organizacijama sa najnovijim vijestima i savjetima, najavio je Zuckerberg i dodao da će biti uklonjeni svi sadržaji s lažnim vijestima i teorijama zavjere kako bi doprinijeli sprečavanju širenja lažnih vijesti.

Facebook će raditi sa svjetskim zdravstvenim ekspertima i davati podršku drugim ogranizacijama.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO