Sud odbio zahtjev Trumpa o ponovnom suđenju Stoneu

Tužilac traži kaznu od sedam do devet godina zatvora za Trumpovog prijatelja Rogera Stonea (EPA)
Tužilac traži kaznu od sedam do devet godina zatvora za Trumpovog prijatelja Rogera Stonea (EPA)

Savezni američki sudija odbacio je zahtjev američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je tražio da se njegovom bliskom prijatelju Rogeru Stoneu ponovo sudi, navodi se u sudskom podnesku, javio je Reuters.

Sudija okružnog suda Amy Berman Jackson, navela je da advokati odbrane nisu dostavili osnove za novo suđenje ili bilo koji drugi razlog da bi se vjerovalo da je došlo do ozbiljnog narušavanja pravde, prenosi Tanjug.

Presuda sljedeće sedmice

Trump, koji se pojavio pred novinarima u Bijeloj kući, odbio je da kaže da li razmišlja o pomilovanju Stonea koji je prošle godine proglašen krivim za laganje Kongresa, opstrukciju i zloupotrebu svjedoka.

Stoneu će kazna biti izrečena sljedeće sedmice, a tužilac traži kaznu od sedam do devet godina zatvora.

Stone je negirao sve optužbe, navodeći da je postupak protiv njega politički motivisan.

Izvor: Agencije


Povezane

Uhapšen je Roger Stone, bliski saradnik američkog predsjednika Donalda Trumpa. Dio je to istrage koju vodi specijalni istražilac Robert Mueller zbog moguće umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. Stone je uhapšen na Floridi nakon što je protiv njega podignuta optužnica. Sumnjiči se za ometanje zvanične istrage, davanje lažnih izjava te utjecaj na svjedoke.  U Washingtonu je Ivica […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO