Pentagon ne sarađuje s Bidenom

Trump u Georgiji pomaže republikancima da osvoje dva senatorska mjesta, ključna za kontrolu nad Senatom
Trump u Georgiji pomaže republikancima da osvoje dva senatorska mjesta, ključna za kontrolu nad Senatom

Trumpova administracija je odbila dopustiti članovima tranzicijskog tima izabranog predsjednika Joe Bidena sastanak s pripadnicima američkih obavještajnih službi koje su pod kontrolom Pentagona, što je podrivanje prijenosa vlasti s bivše na dolazeću administraciju.

To znači da Bidenovi ljudi nemaju pristup liderima i informacijama Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) i Vojne obavještajne agencije (DIA) te drugim vojnim špijunskim servisima koji imaju podatke o globalnim obavještajnim podacima.

Trump je u proteklih desetak dana smijenio kompletnu vodeću strukturu Pentagona, na čelu s ministrom obrane Markom Esperom.

Do odbijanja suradnje s Pentagonom dolazi iako se Bidenov tim sreće ovog tjedna s civilnim obavještajnim agencijama.

Trump danas u Georgiji

Predsjednik Trump danas u Georgiji pomaže republikancima da osvoje dva senatorska mjesta, ključna za kontrolu nad Senatom.

Međutim, ima dosta republikanaca koje brinu stalni Trumpovi napadi na izborni sustav što može imati negativan utjecaj na izbore 5. prosinca.

Dva su senatorska mjesta ostala upražnjena jer se na izborima od 3. studenog u Georgiji nisu znali pobjednici zbog male razlike u glasovima, pa se moraju održati novi izbori 5. siječnja 2021. godine.

Zbog čega Trump prikuplja novac?

Trump je preko e-mailova, koji se šalju njegovim simpatizerima, prikupio, nakon predsjedničkih izbora, 207 milijuna dolara.

Njegov tim je poslao skoro 450 takvih poruka nakon izbora i pitanje kako će se taj novac koristiti, osim za tužbe o navodnim prevarama na izborima koje nisu dale nikakav rezultat.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Predsjednik SAD-a Donald Trump danas planira održati skup u saveznoj državi Georgiji, u nadi da će popraviti šanse republikanskih kandidata u drugom krugu izbora za Senat. Od izbornih rezultata u ovoj državi ovisi hoće li republikanci zadržati kontrolu nad Senatom. Lokalne aktivističke organizacije intenzivno nastoje navesti što više građana da se registruju za glasanje prije roka […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO