Times Square zatvoren, u Parizu i Las Vegasu bez vatrometa

Policijski sat u Parizu će se morati poštovati i navečer 31. decembra.

Parižani, kao i ostali građani u Francuskoj, pozvani su da na Novu godinu dočekaju u svojim domovima

Kada se kristalna kugla bude spuštala u ponoć 31. decembra na Times Squareu u New Yorku, scena će izgledati drugačije nego kako nalaže tradicija – kuglu neće imati niko da pozdravi, jer će ulice biti prazne zbog pandemije korona virusa.

Vlasti New Yorka objavile su da će Times Square biti zatvoren za javnost za Novu godinu, a zabava i nastupa uživo će biti, doduše virtuelno – oni koji budu želeli da gledaju, moći će pratiti nastupe muzičara putem streama na internetu i televizije, prenio je Tanjug.

New York nije jedini grad koji će zabraniti javna okupljanja. Štaviše, većina gradova će zabraniti javna okupljanja, a primjera radi, čuveni novogodišnji vatromet u Las Vegasu je otkazan.

Vatrometa neće niti niti u Parizu, kao niti okupljanja u čuvenoj aveniji Jelisejskih polja.

Na ulicama Pariza 100.000 policajaca

Parižani, kao i ostali građani u Francuskoj, pozvani su da na Novu godinu dočekaju u svojim domovima, prenijela je Beta, pozivajući se na radio France Info.

Vlasti glavnog grada Francuske u četvrtak će rasporediti više od 100.000 policajaca zbog mogućnosti nedozvoljenih okupljanja i nasilja.

U Francuskoj je na snazi policijski sat od 20:00 do 6:00 koji će morati biti poštovan i 31. decembra navečer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin.

Kazna za kršenje policijskog sata je 135 eura po osobi.

Kazna za buku i uznemiravanje susjeda je 68 eura, također po osobi.

Izvor: Agencije