Jedna osoba ubijena, tri povrijeđene u izraelskom napadu u Siriji

Izvor je rekao da je ‘izraelski neprijatelj’ izvršio napad iz Sjeverne Galileje i gađao protuzračnu odbranu na području Nabi Habeel.

Napad izvršen na sela oko Damaska (EPA)

Jedna osoba ubijena je, a tri vojnika ozlijeđena kao rezultat “izraelske agresije” na sela oko Damaska, objavila je u srijedu sirijska državna novinska agencija SANA, citirajući vojni izvor, prenosi Hina.

Izvor je rekao da je “izraelski neprijatelj” izvršio napad iz Sjeverne Galileje i gađao protuzračnu odbranu na području Nabi Habeel.

Glasnogovornica izraelske vojske odbila je komentirati izvještaj SANA-e.

Oborene rakete

Koncem prošle sedmice sirijska protivzračna odbrana sukobila se sa „izraelskom agresijom“na području Masyafa, objavila je sirijska državna televizija saopćenje vojske, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

„U 0:40 izraelski neprijatelj započeo je agresiju raketirajući sjeverno od libanskog grada Tripolija prema području Masyafa oko grada Hame na zapadu države“, navodi se u saopćenju sirijskih oružanih snaga.

„Naša protivzračna odbrana presrela je rakete i oborila većinu njih.“

Sirijska televizija je kasnije prenijela kako su se eksplozije čule diljem sirijske središnje regije, piše agencija Reuters.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada