U eksploziji na aerodromu u Jemenu poginule najmanje 22 osobe

Neposredno nakon slijetanja novoformiranog državnog rukovodstva Jemena na aerodrom u Adenu, odjeknula je snažna eksplozija.

Neposredno nakon slijetanja novoformiranog državnog rukovodstva Jemena na aerodrom u Adenu, odjeknula je snažna eksplozija. Delegacija je u Aden stigla iz Saudijske Arabije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Jemena saopćilo je da je u eksploziji život izgubilo najmanje 22, a da je ranjeno još 50 ljudi, prenosi Anadolija.

U saopćenju se navodi da među stradalim ima i civila i službenika aerodroma, ali da niko od članova jemenske vlade nije stradao.

“Izdajnički čin, kojeg su militanti pokreta Husi jutros izveli na aerodromu u Adenu, neće odvratiti jemensku vladu od njenog posla”, navodi se u saopćenju.

Napad u Adenu

Ranije je vladin izvor, koji je želio ostati anoniman, rekao je da se jedna od eksplozija vjerovatno dogodila u sali za prihvat VIP gostiju, gotovo istovremeno kada je slijetao avion, koji je prevozio članove nove Vlade, na aerodrom, prenosi Anadolija.

Izvor je objasnio da su se eksplozije dogodile prije nego što su članovi Vlade izašli iz aviona, ne navodeći nikakve dodatne detalje.

Na snimcima koji su podijeljeni na društvenim mrežama vide se ruševine i šuta i najmanje dva beživotna tijela, od kojih je jedno potpuno ugljenisano.

Formiranje nove vlade smatralo se velikim iskorakom ka smirivanju neprijateljstava između međunarodno priznate vlade koju podržava Saudijska Arabija, separatista sa juga Jemena koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati i proiranski pobunjenici iz pokreta Husi koji kontroliraju veći dio teritorije na sjeveru Jemena.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO