BioNTech otvoren za saradnju

BioNTech i Pfizer žele da u toku naredne godine proizvedu više od miljardu doza vakcine i da ih distribuiraju u preko 80 zemalja svijeta.

Sahin rekao da bi planovi o povećanju proizvodnje vakcine mogli da budu otkriveni u januaru ili febuaru (Reuters)

Izvršni direktor BioNTech Ugur Sahin izjavio je da je njegova kompanija otvorena za saradnju dok nastoji da poveća obim proizvodnje vakcine koju je razvila sa Pfizerom, kao i da razmatra da otvori ogranak u Turskoj, prenosi Tanjug.

BioNTech i Pfizer žele da u toku naredne godine proizvedu više od milijardu doza vakcine i da ih distribuiraju u više od 80 zemalja, rekao je Sahin i dodao da to nije lako i da će ponovo početi da sarađuju sa drugim kompanijama.

On je takođe rekao da bi planovi o povećanju proizvodnje vakcine mogli da budu otkriveni u januaru ili februaru, prenosi Reuters.

Vjerujem da možemo da to uradimo, ali još uvijek nemamo zagarantovan plan, rekao je Sahin.

Istraživanja u Turskoj

Izvršni direktor BioNTecha, sin imigranta iz Turske u Njemačkoj, rekao je za agenciju Anadolija da je u pregovorima s turskom državnom naučnom agencijom “Tubitak” i da će isporučiti 30 miliona doza u zemlju do kraja 2021. godine.

Sahin je rekao da BioNTech takođe želi da sprovodi istraživanja u Turskoj.

On je rekao da su razgovarali sa “Tubitakom” i da su već počeli da sarađuju sa nekim univerzitetskim profesorima, kao i da BioNTech želi da otvori ogranak u Turskoj.

“Nadamo se da ćemo početi sa kliničkim proučavanjima raka u Turskoj tokom ljeta naredne godine”, dodao je Sahin.

Izvor: Agencije