Biden pozvao Trumpa da potpiše zakon o pomoći ugroženima

Iako je Kongres usvojio paket pomoći ugroženima tokom pandemije vrijedan je 900 milijardi dolara, milioni Amerikanaca mogli bi da izgube primanja odmah poslije praznika ako Trump ne potpiše zakon.

Polažemo nade u vakcine, ali potrebna su nam sredstva da ih distribuiramo, rekao Biden (EPA)

Izabrani američki predsjednik Joe Biden pozvao je odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa da potpiše zakon o pomoći ugroženima u pandemiji, ocijenivši da će svako dalje odlaganje imati “katastrofalne posljedice”, prenosi Tanjug.

“Dan poslije Božića milioni porodica ne znaju da li će moći da sastave kraj s krajem zbog odbijanja predsjednika Trumpa da potpiše zakon o ekonomskoj pomoći odobrenog u Kongresu s velikom većinom”, naveo je Biden u saopštenju.

Kako prenosi CNN, ovo odricanje od odgovornosti može imati katastrofalne posljedice.

Zakon je od ključnog značaja

“Polažemo nade u vakcine, ali potrebna su nam sredstva da ih distribuiramo i dodijelimo ih milionima Amerikanaca, uključujući zdravstvene radnike na prvoj liniji. Ovaj zakon je od ključnog značaja i mora da stupu na snagu sada”, zaključio je Biden.

Iako je Kongres usvojio paket pomoći ugroženima tokom pandemije vrijedan je 900 milijardi dolara, više miliona Amerikanaca mogli bi da izgube primanja odmah poslije praznika ako Trump ne potpiše zakon.

Izvor: Agencije

Povezane

Donald Trump ostat će upamćen kao jedan od najkontroverznijih predsjednika u historiji Sjedinjenih Američkih Država. Do pobjede na izborima 2016. bio je biznismen i televizijska zvijezda. Sada u godini obilježenoj pandemijom korona virusa, ovaj republikanski kandidat traži drugi mandat.  

Published On 03 Nov 2020

Ništa aktuelni republikanski predsjednik nije drugačiji od svojih prethodnika, on samo nije zamaskirao svoje okrutne instinkte.

opinion by Susan Abulhawa
Published On 13 Nov 2020
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO