Sirija: Presreli smo izraelske rakete

Iz sirijske vojske navode kako se napad desio u petak nakon ponoći na području Masyafa.

Sirijska televizija je kasnije prenijela kako su se eksplozije čule diljem sirijske središnje regije (EPA - Ilustracija)
Sirijska televizija je kasnije prenijela kako su se eksplozije čule diljem sirijske središnje regije (EPA - Ilustracija)

Sirijska protivzračna odbrana sukobila se sa „izraelskom agresijom“ u petak nakon ponoći na području Masyafa, objavila je sirijska državna televizija saopćenje vojske, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

„U 0:40 izraelski neprijatelj započeo je agresiju raketirajući sjeverno od libanskog grada Tripolija prema području Masyafa oko grada Hame na zapadu države“, navodi se u saopćenju sirijskih oružanih snaga.

„Naša protivzračna odbrana presrela je rakete i oborila većinu njih.“

Sirijska televizija je kasnije prenijela kako su se eksplozije čule diljem sirijske središnje regije, piše agencija Reuters.

Raniji napad

Krajem prošlog mjeseca, sirijska vojska saopćila kako su u izraelskim zračnim napadima pogođena područja u južnom predgrađu Damaska, gdje vojni prebjezi tvrde da postoji snažno iransko vojno prisustvo.

U saopćenju sirijske vojske navodi se da je Izrael izvršio napad sa Golanske visoravni te se ističe i da je pričinjena samo materijalna šteta. Prema navodima vojnih prebjega, cilj zračnog napada je bila vojna baza u blizini sirijskog dijela Golanske visoravni, duž granice s Izraelom, koja je i ranije bila pogođena.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO