SAD: Snažna eksplozija u centru Nashvilla

Nešto prije eksplozije policijska patrola je pozvana zbog pucnjave i primijetila je sumnjivi kamper,

Tri osobe ranjene su kada je kamper u petak rano ujutro eksplodirao u centru Nashvillea, a policija smatra da se radi namjernom incidentu.

Nakon eksplozije u 6:30 sati na božićno jutro, najmanje tri lakše ranjene osobe su hospitalizirane, rekli su vatrogasci, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Policija je blokirala četvrt, a u istrazi sudjeluju Federalni istražni biro (FBI) i Federalna agencija za oružje i eksplozive.

Potraga za mogućim žrtvama

Bijela kuća je navela da je odlazeći predsjednik Donald Trump upoznat sa situacijom.

Nešto prije eksplozije policijska patrola je pozvana zbog pucnjave i primijetila je sumnjivi kamper, objasnio je na konferenciji za novinare glasnogovornik lokalne policije Don Aaron.

Nekoliko policijskih ekipa sa psima pregledavalo je područje eksplozije i nema naznaka da ima još eksplozivnih naprava.

Policajci pregledavaju okolne zgrade i traže moguće žrtve.

“Poduzet će se sve da građani budu sigurni”, rekao je gradonačelnik Nashvillea John Cooper.

“Imali smo mnogo sreće što ima tako malo ranjenih”, dodao je.

“Šteta što je tako počelo božićno jutro, ali bilo kojeg drugog jutra bilo bi u trgovačkoj četvrti puno više ljudi”, kazao je Cooper.

Policija: Mogući teroristički čin

Policija traži svjedoke i na ispitivanje je privedeno nekoliko ljudi, rekao je glasnogovornik policije.

 

Eksplozija se osjetila devet blokova dalje, uništila je nekoliko drugih vozila i oštetila nekoliko zgrada, lansirajući crni dim ka nebu, koji se mogao vidjeti kilometrima.

Andrew McCabe, bivši zamjenik šefa FBI-a, rekao je za CNN da će se eksplozija ove veličine istražiti kao mogući teroristički čin.

Kazao je da je moguće da je policija bila meta eksplozija, s obzirom da je odgovarala na prijavu sumnjivog vozila kad je eksplodiralo.

Gradonačelnik Cooper pozvao je ljude da se drže podalje od centra grada, dok su policija i savezne vlasti pokrenule istragu.

Izvor: Agencije