Trump najavio moguću kandidaturu 2024. godine

Donald Trump ponovio je svoje neutemeljene tvrdnje da su izbori namješteni (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump nagovijestio je, tokom prazničnog prijema u Bijeloj kući, da bi se mogao ponovo kandidovati za predsjednika 2024. godine.

„Prošle su nevjerovatne četiri godine. Nastojimo da budu još četiri godine. U suprotnom, vidimo se za četiri godine“, rekao je Trump, obraćajući se okupljenima, među kojima je bilo mnogo članova Republikanskog nacionalnog komiteta, prenio je Tanjug, pozivajući se na AP.

Na snimku se čuje kako Trump ponovo iznosi optužbe o izbornoj prevari iako je državni tužilac William Barr rekao ranije za AP da Ministarstvo pravde nije otkrilo dokaze o široko rasprostanjenoj izbornoj prevari i da nije primijetilo ništa što bi moglo promijeniti ishod ovogodišnjih izbora.

‘Mi smo pobijedili na izborima’

„To je svakako neobična godina. Mi smo pobijedili na izborima. Ali njima se to ne sviđa. To nazivam namještenim izborima i uvijek ću tako činiti”, poručio je Trump.

Na snimku, koji je na Facebooku objavila jedna od zvanica, bivša predsjednica Republikanske partije u Oklahomi Pam Pollard, vidi se više desetaka ljudi okupljenih u holu Bijele kuće, kako stoje jedni blizu drugih.

Mnogi od njih nisu nosili zaštitne maske.