Britanija i EU ostale ‘udaljene’ oko trgovinskog sporazuma

Pregovarački timovi bi se trebali odmah ponovno sastati kako bi pokušali riješiti ta bitna pitanja, kaže von der Leyen (EPA)

Evropska komisija i Velika Britanija ostale su “udaljene” oko trgovinskog sporazuma o Brexitu, rekla je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen u srijedu navečer nakon, kako je opisala, “živahne” večere s britanskim premijerom Borisom Johnsonom. 

“Složili smo se da bi se (pregovarački) timovi trebali odmah ponovno sastati kako bi pokušali riješiti ta bitna pitanja”, istakla je von der Leyen. 

“Donijet ćemo odluku do kraja vikenda”, dodala je.

Dogovor do nedjelje

Johnson i von der Leyen složili su se da imaju vremena do nedjelje da donesu “čvrstu odluku” o budućnosti trgovinskih pregovora, rekao je za Reuters visoki izvor iz Downing Streeta, prenosi Hina.

Nakon “iskrene rasprave” tokom večere, prema riječima izvora, dvije su se strane složile da su između njih ostale “vrlo velike praznine”.

“Premijer ne želi ostaviti nijedan put do mogućeg dogovora neispitan. Premijer i von der Leyen složili su se da bi do nedjelje trebala biti donesena čvrsta odluka o budućnosti pregovora”, rekao je izvor.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO