Nećaka Mary: Trump ima mentalne poremećaje i bit će mu gore

Mary Trump je ove godine objavila knjigu u kojoj je otkrila porodične mračne tajne Trumpovih (EPA)

Mary Lea Trump, nećaka aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji odbija priznati poraz na predsjedničkim izborima održanim 3. novembra, izjavila je u srijedu da Trump ima mentalne poremećaje, koje trenutna situacija neće ublažiti, već upravo suprotno.

“Donald Trump zaista ima mentalne poremećaje, koje trenutna situacije neće ublažiti, već suprotno, pogoršati”, rekla je Mary Trump u izjavi za francuski radio Europa 1, prenosi Beta.

“Zbog toga već dugo mislim da on ne samo da nije stvoren za taj posao, već je opasan za našu zemlju”, kazala je Trumpova nećaka, koja je po zanimanju specijalista za kliničku psihologiju.

Prema njenim riječima, Donaldu Trumpu neće biti bolje.

‘Prvi put se suočava s porazom’

“Treba podsjetiti, a to ne kažem da bi se stvorila empatija prema njemu, da se Trump nalazi u situaciji koju nikada do sada nije imao. Prvi put u životu mora se suočiti s porazom, protiv kojeg ne može ništa učiniti. Iskreno, mislim da ga to mnogo plaši”, dodala je ona.

Mary Trump je rekla kako ne vjeruje da će se on ponovo kandidirati na predsjedničkim izborima 2024. godine.

“Čula sam od drugih ljudi, a i od njega, da će se možda kandidirati 2024. godine. Pored drugih problema, on ima psihološke poremećaje, koji nisu nikada liječeni i vremenom će se pogoršati”, dodala je ona.

Mary Trump je ove godine objavila knjigu Suviše i nikad dosta: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu, u kojoj je otkrila porodične mračne tajne Trumpovih.

Mary Lea Trump je kćerka Trumpovog starijeg brata Freda.

Izvor: Agencije