Turska se potpuno ‘zaključava’ za vikend

Turska je 20. novembra najavila djelomični policijski sat za vikend od 20:00 sati navečer do 10:00 sati ujutro
Turska je 20. novembra najavila djelomični policijski sat za vikend od 20:00 sati navečer do 10:00 sati ujutro

Pojačavajući mjere protiv drugog vala pandemije COVID-19, Turska je u ponedjeljak uvela nova ograničenja, uključujući policijski sat za radne dane i vikend.

“Policijski sat primjenjivat će se svakog radnog dana od 21:00 sat navečer do 5:00 sati ujutro”, rekao je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari, prenosi Anadolija.

Kazao je da će, također, biti uveden policijski sat za vikend, od petka od 21:00 sat do 5:00 sati u ponedjeljak.

Erdogan je rekao da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prevoza.

Mjere stupaju na snagu u utorak

Turski predsjednik je izjavio da će restorani raditi samo uz dostavu.

Erdogan je rekao da će nova ograničenja stupiti na snagu od utorka, 1. decembra, a od njih su izuzeti sektori proizvodnje i opskrbe.

Turska je 20. novembra najavila djelomični policijski sat za vikend od 20:00 sati navečer do 10:00 sati sati ujutro i druga ograničenja širom zemlje koja pomažu u zaustavljanju širenja virusa.

Kako je drugi val virusa počeo ove jeseni, zemlje širom svijeta ponovno su uvele ograničenja u interesu javnog zdravlja.

U Turskoj se već osam dana bilježi rekordan broj umrlih, sa 188 smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata, sapoćilo je Ministarstvo zdravstva.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO