Biden zadobio manje frakture na stopalu

Ljekari su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD-a samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje ozljede
Ljekari su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD-a samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje ozljede

Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden zadobio je manje frakture na stopalu nakon što se okliznuo dok se igrao s jednim od svojih pasa i vjerojatno će nekoliko sedmica morati nositi zaštitnu cipelu, izvijestio je u nedjelju njegov lični ljekar, piše Reuters, prenosi Hina.

Incident se dogodio u subotu, naveo je Bidenov ured u izjavi, a 78-godišnji izabrani američki predsjednik iz redova Demokratske stranke u nedjelju je kod ortopeda iz “mjera predostrožnosti” obavio rendgensko i CT snimanje.

Ljekari su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD-a samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje ozljede.

“Kontrolnim CT-om potvrđeni su mali prelomi”, utvrdio je Bidenov lični ljekar Kevin O’Connor u zasebnoj izjavi koju je objavio Bidenov ured.

Trump poželio brz oporavak

“Vjerojatno će mu trebati zaštitna cipela za hodanje nekoliko sedmica”, dodao je O’Connor.

Kao najstariji predsjednik u historiji, Biden bi prisegu trebao položiti 20. juna iduće godine, a saveznici, kao i protivnici, vjerovatno će pažljivo pratiti njegovo zdravstveno stanje, zaključuje Reuters.

Trenutni američki predsjednik Donald Trump, koji nije priznao izborni poraz i na sudu osporava rezultate, poželio je Bidenu brz oporavak.

“Ozdravi brzo!” napisao je Trump na Twitteru.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO