Biden imenovao isključivo ženski komunikacijski tim

Biden: Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena
Biden: Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena

Izabrani predsjednik SAD-a Joe Biden u nedjelju je ključnom osoblju svoje kampanje povjerio vodstvo ženskog komunikacijskog tima te Jen Psaki, bivšu glasnogovornicu iz vremena Baracka Obame, imenovao predstavnicom za medije Bijele kuće, a glasnogovornicu kampanje Kate Bedingfield direktoricom komunikacija, prenosi Hina pisanje Reutersa.

Jen Psaki (41) obnašala je više funkcija, a između ostalog je bila direktorica komunikacija Bijele kuće za vrijeme administracije Baraka Obame i Joea Bidena.

Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glasnogovornica izabrane potpredsjednice Kamale Harris, a Elizabeth Alexander, bivša predstavnica za medije za vrijeme Bidenovog potpredsjedničkog mandata, bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden.

‘Najraznolikiji tim u historiji’

“Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena. Te kvalificirane i iskusne komunikatorice donose različite perspektive u svom radu, a zajednički su posvećene boljoj izgradnji ove zemlje”, rekao je Biden te dodao da će to biti prvi put u historiji da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama.

Više savjetnice iz kampanje, Karine Jean Pierre i Ashley Etienne, dobit će također visoke funkcije u komunikacijskom timu.

Psaki je na Twitteru napisala da je komunikacijski tim “najraznolikiji tim u historiji, a također je to i šest mama male djece”

I u komunikacijskom timu Donalda Trumpa također je bilo nekoliko žena, uključujući predstavnicu za medije Kayleigh McEnany i direktoricu komunikacija Bijele kuće Alyssu Farah.

Izvor: Agencije


Povezane

Joe Biden nastavlja sa pripremama da preuzme mjesto predsjednika, dok izborna razlika u odnosu na aktuelnog predsjednika Trumpa i dalje raste. I Pennsylvania i Nevada su potvrdile Bidenovu izbornu pobjedu. “Amerika se vratila” poruka je novoizabranog predsjednika. Biden je i zvanično predstavio neke od svojih glavnih članova kabineta, koji će, kako tvrdi, vratiti američko vodstvo […]

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden je objavio imena svoga tima za nacionalnu sigurnost. Bivša čelnica FED-a Centralne banke Jenet Yellen postat će prva žena ministrica finansija. U Washington se vraćaju i mnogi iskusni politički i diplomatski veterani, poput Johna Kerryja. Kao što ćemo čuti u sljedećoj priči, suočit će se s mnogim izazovima, ali postoje […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO