Argentinski tužitelji istražuju smrt Maradone

Maradona je umro u srijedu u dobi od 60 godina od srčanog udara (EPA)

Argentinski tužitelji odlučili su istražiti okolnosti smrti nogometne zvijezde Diega Maradone i naredili da se pretraži kuća njegovog ličnog ljekara, izvijestio je ured lokalnog tužitelja.

Maradona je umro u srijedu u dobi od šezdeset godina od srčanog udara. Nalog za pretresom zatražili su tužitelji iz bogatog predgrađa Buenos Airesa, San Isidra, a potpisao ga je lokalni sudija, stoji u izjavi tužiteljstva, prenosi Hina.

“Jučer, u subotu nastavili smo s istragom i prikupljanjem dokaza. Nastavljamo uzimati izjave od brojnih osoba, među kojima su i članovi rodbine preminulog”, stoji u saopćenju.

 ‘Spora reakcija hitne pomoći’

“Nakon prikupljenih podataka i dokaza, lokalno tužiteljstvo smatralo je potrebnim obaviti pretres kuće i ordinacije liječnika Leopolda Luquea”, stoji u saopćenju tužiteljstva u kojem se ne navodi šta je potaknulo istragu. 

Maradonin advokat Matias Moria u četvrtak je rekao da će zatražiti punu istragu o okolnostima u kojima je umro Diego Maradona, kritizirajući pritom, kako je rekao, sporu reakciju hitne službe, kojoj je trebalo više od pola sata da stigne do slavnog nogometaša.

Izvor: Agencije