Biden u utorak objavljuje kandidate za članove kabineta

Biden sastavlja novu administraciju dok aktuelni predsjednik Donald Trump i dalje odbija da prizna poraz (EPA)

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden će u utorak objaviti imena prvih kandidata za članove kabineta, najavio je danas budući šef osoblja Bijele kuće Ron Klein, prenosi Tanjug.

“Ako želite da znate o kojim agencijama je riječ i ko će biti na njihovom čelu, moraćete da sačekate da novoizabrani predsjednik to saopšti u utorak”, rekao je Klein u intervjuu za program televizije ABC, “This Week”, prenosi Glas Amerike.

Biden je obećao da će njegova administracija biti odraz raznolikosti zemlje. Prošle nedjelje je također rekao da je već izabrao sekretara za finansije.

Biden sastavlja administraciju

“Donijeli smo tu odluku. Vidjećete da je riječ o osobi koju će prihvatiti svi elementi Demokratske stranke – od progresivaca do umjerenih koalicija”, rekao je novoizabrani predsjednik.

Na užem spisku kandidata su bivša šefica Federalnih rezervi Janet Yellen, aktuelna guvernerka u Federalnim rezervama Lael Brainard, te Rafael Bostic, predsjednik Federalnih rezervi Atlante.

Biden sastavlja novu administraciju dok aktuelni predsjednik Donald Trump i dalje odbija da prizna poraz i pokušava da preokrene rezultat izbora, iznošenjem neosnovanih optužbi o rasprostranjenoj izbornoj krađi, navodi VOA.

Izvor: Agencije