Zabrana rada prodavnica u Sloveniji još sedam dana

Svi sudovi su 16. novembra prešli u režim zaključavanja do daljnjeg kako bi pomogli u borbi protiv korona virusa (EPA)
Svi sudovi su 16. novembra prešli u režim zaključavanja do daljnjeg kako bi pomogli u borbi protiv korona virusa (EPA)

Vlada Slovenije je produžila za još sedam dana zabranu rada prodavnica koje nisu od suštinske važnosti i zabranu kulturnih događaja, izjavio je u četvrtak glasnogovornik za COVID-19 Jelko Kacin.

Na online sjednici u petak Vlada će odlučiti da li će biti produžene i druge mjere, poput noćnog policijskog sata ili kretanja između općina, prenosi Tanjug, pozivajući se na agenciju STA.

Sedmodnevno produženje odnosi se i na satove vožnje.

Izuzetak od zabrane trgovine su prodavnice s namirnicama, prodavnice proizvoda za ličnu njegu i čišćenje ili poljoprivrednih proizvoda, apoteke, benzinske pumpe, banke i osiguravatelji, pošte, autoservisi te dostavne službe.

Sud samo za hitna pitanja

Prodavnice odjeće, obuće i tehnike nisu navedene među izuzecima, pa čak ni prodavnice prehrambenih proizvoda ne smiju prodavati tehničku robu, odjeću ili obuću.

Svi sudovi u Sloveniji su 16. novembra prešli u režim zaključavanja do daljnjeg kako bi pomogli u borbi protiv korona virusa.

To znači da se sudske rasprave održavaju samo za nekoliko hitnih pitanja, dok su sva ostala otkazana, osim ako se ne vode videopozivima.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO