Izrael napao Gazu avionima, helikopterima i tenkovima

Vojska gađala podzemnu infrastrukturu Hamasa i vojne punktove, kaže se u saopštenju (Reuters)
Vojska gađala podzemnu infrastrukturu Hamasa i vojne punktove, kaže se u saopštenju (Reuters)

Izraelski borbeni avioni, helikopteri i tenkovi gađali su rano jutros mete Hamasa u pojasu Gaze, nakon što su sa te teritorije na Izrael ispaljene dvije rakete, saopštila je vojska.

Jedna raketa pala je u južni izraelski grad Ashdod, a druga u centralni dio Izraela ali izvještaja o eventualnim žrtvama nije odmah bilo ni na jednoj strani, prenijela je Beta.

Vojska je navela da su rakete pale na otvoreno područje.

Godišnjica ubistva Al-Ate

Zvaničnici Hamasa, organizacije koja vlada Gazom, nisu ništa komentarisali, a u vojnom saopštenju se navodi da je vojska gađala podzemnu infrastrukturu Hamasa i vojne punktove, tvrdi AP.

Izraelski mediji javljaju da su rakete iz Gaze ispaljene na godišnjicu ubistva komandira palestinskog Islamskog džihada Bahe Abu al-Ate.

Njegovo ubistvo izazvalo je žestoku rundu sukoba.

Izvor: Agencije


Povezane

U sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku počela je 75. godišnja sjednica Opšte skupštine UN-a. Katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani dio govora posvetio je palestinskom pitanju. Smatra da međunarodna zajednica stoji bespomoćno i ne poduzima efektivne korake vezano za izraelsku nespremnost da promijeni stav i prestane s okupacijom palestinske zemlje.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO