Kina pronašla korona virus na ambalaži saudijskih škampa

Kina je više puta uključila alarm nakon što je otkrila virus na uvoznim prehrambenim proizvodima (Reuters)

Zapadni kineski grad Lanzhou saopštio je danas da je otkrio korona virus na ambalaži serije račića uvezenih iz Saudijske Arabije, dok Kina pojačava testiranje smrznute hrane.

Opštinska komisija za zdravstvo Lanzhoua saopštila je na svojoj web stranici da je u petak pronašla jedan pozitivan uzorak na unutrašnjoj ambalaži uvoznih smrznutih škampa iz Saudijske Arabije koji su prošli carinu u obalnom gradu Tianjinu, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Uposlenici testirani, hrana zapečaćena

Hladnjača u Lanzhouu, u kojoj je slučaj otkriven, privremeno je zatvorena, testirani su svi zaposleni u fabrici, zapečaćena je sva hrana i utvrđeno gdje se nalazi sva prodata hrana, navodi se u saopštenju.

Pozitivan uzorak u Lanzhouu nastavlja se na otkrivanje virusa na pakovanju serije brazilske govedine u Wuhanu u petak i na uzorcima argentinske govedine u provinciji Shandong ove sedmice.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) tvrdi da je rizik od prenosa korona virusa sa smrznute hrane nizak, ali Kina je više puta „uključila alarm“ nakon što je otkrila virus na uvoznim prehrambenim proizvodima, što je izazvalo određene zabrane uvoza.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO