Trumpov ljekar: Predsjednik završio liječenje od korona virusa

Trump je hospitaliziran zbog zaraze korona virusom prošle sedmice u petak (EPA)
Trump je hospitaliziran zbog zaraze korona virusom prošle sedmice u petak (EPA)

Ljekar predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kazao je da je Trump završio terapijsko liječenje od korona virusa, da je nakon dolaska iz bolnice u Bijelu kuću njegovo zdravstveno stanje stabilno pa bi se mogao vratiti javnim dužnostima ovu subotu, prenosi Hina.

U saopćenju Bijele Kuće, ljekar Sean Conley kazao je da je Trump odgovorio “iznimno dobro” na terapiju, a nema ni dokaza nuspojava od liječenja.

Predsjednik SAD-a pred kojim su 3. novembra izbori, hospitaliziran je zbog zaraze korona virusom prošle sedmice u petak, a u Bijelu kuću vratio se u ponedjeljak gdje se sada nalazi u izolaciji.

Nastavak političkih skupova

“Od povratka u Bijelu kuću, njegovo je fizičko stanje stabilno i lišeno naznaka koje bi mogle sugerirati napredak bolesti”, napisao je Conley.

Ustvrdio je da će u subotu, 10 oktobra, biti deset dana od kada je predsjedniku potvrđena zaraza korona virusom. Prema planiranom smjeru liječenja, Conley predviđa “predsjednikov siguran povratak javnim dužnostima do tada”.

Trump je ranije kazao kako misli da nije zarazan i ustvrdio da se osjeća dovoljno dobro da nastavi održavati političke skupove uoči izbora.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO