Trump planira povratak u kampanju, čeka ‘negativan’ test na COVID-19

Donald Trump je 2. oktobra objavio da je zaražen korona virusom i tri noći je proveo u vojnoj bolnici (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump priprema se vratiti u kampanju i biti na potencijalno dva izborna skupa za vikend, nakon što ga je zaraza korona virusom udaljila od utrke za još jedan mandat u Bijeloj kući protiv demokratskog rivala Joea Bidena.

Nije poznato je li Trump još zaražen i hoće li se ti skupovi moći organizirati u tako kratkom roku, jer su njegovi brojni saradnici također zaraženi korona virusom, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Trump je 2. oktobra objavio da je zaražen korona virusom i tri noći je proveo u vojnoj bolnici.

U četvrtak je rekao da se “osjeća dobro” te da planira nastaviti kampanju na Floridi u subotu te u Pennsylvaniji u nedjelju.

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany rekla je da je predsjednik vrijedno radio i spreman je nastaviti kampanju čim dobije dopuštenje liječnika.

Na meti kritika

“Želi razgovarati s američkim narodom i želi biti vani. Logistički, ako to bude moguće sutra, bit će. Odluka je na voditeljima kampanje”, kazala je McEnany za Fox News

Voditelji kampanje nisu odmah odgovorili na zahtjev da komentiraju najavljene planove.

Trump u nacionalnim anketama zaostaje za Bidenom uoči izbora 3. novembra, a predsjednikova zaraza spriječila ga je da održava skupove širom zemlje kako bi pridobio podršku birača.

Cilj njegovog povratka među ljude je pokazati biračima da je dovoljno zdrav za kampanju i upravljanje zemljom.

Trumpova administracija na meti je kritika zbog odgovora na zdravstvenu krizu. 

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO