Treća osoba privedena u vezi sa napadom u Nici

Napadač, Brahim Issaoui, 21-godišnji Tunižanin, stigao je u Nicu 24 do 48 sati prije napada nožem kada je ubijeno troje ljudi, (Al Jazeera)

Treći muškarac priveden je u okvoru istrage napada nožem u crkvi u Nici kada je ubijeno troje ljudi, saznaje se danas iz sudskih izvora.

Taj 33-godišnji muškarac bio je prisutan tokom sinošnjeg policijskog pretresa drugog čovjeka, osumnjičenog da je bio u kontaktu sa napadačem uoči napada.

“Pokušavamo da razjasnimo njegovu ulogu u svemu tome”, rekao je sudski izvor, prenosi Beta pozivajući se na AFP.

Ključna analiza telefona

Prije njega uhapšeno je još dvoje ljudi, jedan 35-godišnjak koji je uhapšen sinoć u Nici i jedan 47-ogodišnjak uhapšen u četvrtak pošto je viđen pored napadača na snimcima video nadzora. On je i dalje u pritvoru.

Napadač, Brahim Issaoui, 21-godišnji Tunižanin, stigao je u Nicu 24 do 48 sati prije napada nožem kada je ubijeno troje ljudi, naveo je izvor blizak istrazi.

“Još je rano da se zna da li je imao saučesnika, koji su bili njegovi motivi za dolazak u Francusku i kada je ta ideja počela”, rekao je jutros izvor blizak slučaju za AFP

Izvor je dodao da će nastavak analize dva telefona nađena medju njegovim ličnim stvarima i istraga sa tuniske strane biti odlučujući.

Napadač još bez svijesti

I u Tunisu Brahim Issaoui bio je pod sudskom istragom zbog nasilja i droge, i tamošnji sudovi takođe su otvorili istragu.

Napadač, koji nije bio poznat obavještajnoj službi, identifikovan je preko italijanskog dokumenta Crvenog krsta. Prema prvim istragama, on je došao u Evropu preko italijanskog ostrva Lampeduze 20. septembra, a stigao je na područje Barija 9. oktobra.

Sredinom septembra napustio je Sfaks u centru Tunisa, gdje živi njegova porodica

Issaouija je nakon napada savladala gradska policija i pucala na njega više puta. Odveden je teško ranjen u bolnicu u Nici i još je bez svijesti.

Izvor: Agencije